Lederwaren top 10

Onlangs kregen we de vraag: Wat wordt er zoal gemaakt van leder? De Lederacademie selecteert voor jou de tien meest voorkomende lederwaren. Genoeg inspiratie om er zelf aan te beginnen :-).

1. Lederen schoenen

LederenSchoenLeder is bij uitstek geschikt voor het maken van schoenen van hoge kwaliteit. Leder ademt en heeft ook een prima rekbaarheid. Twee eigenschappen die de voeten veel deugd doen!  Lederen schoenen hebben hun specifieke karakter en uitstraling. Echte schoenmakers weten alles over het bewerken van leder.

2. Lederen handtassenHermesHandtas

Een lederen handtas geldt als het ultieme modeaccessoire van de vrouw. Een handtas staat voor  klasse en elegantie. Het ontwerp van handtassen is een kunst op zich. Talentvolle ontwerpers maken  de meest uiteenlopende modellen. Deze handtas behoort toe aan de Hermes – collectie.

Portefeuillevegetaalgelooid3. Lederen portefeuilles

Ook portefeuilles heb je in alle maten en kleuren. Voor mannen en vrouwen.  Lederen exemplaren hebben altijd net dat tikje meer klasse dan alternatieven. Op de foto zie je een originele portefeuille van vegetaal gelooid leder en Italiaanse makelij.

lederenriem4. Lederen riemen

Voor modebewuste mensen is een lederen riem het sluitstuk van je broek of zelfs kleedje. Je vind ze in alle maten, kleuren en afwerkingen. Je eigen riem maken is niet zo moeilijk. Je kan ze zelf gemakkelijk personaliseren met bijvoorbeeld een brandpen voor leder.

5. Lederen meubelen

LederenZetelEen goede lederen zetel geeft het ultieme zitcomfort. Het aanvoelen kan je helemaal niet vergelijken met dat van stof of kunstleder.   Lederen zetels zijn gemakkelijk proper te houden en hebben een betere uitstraling.

Ook stoelen en zelf tafeltjes worden bekleed met leder. Ze verhogen het zitcomfort en de uitstraling. Hoe je een lederen zetel kan onderhouden lees je hier.

lederenjas6. Lederen kledij

Lederen broeken en lederen jassen zijn exclusievere maar daarom niet minder waardevolle lederwaren. Vaak worden lederen jassen en broeken ontworpen door echte vakspecialisten en zijn ze exclusiever in hun soort. Dergelijke lederen creaties hebben een bijzonder draagcomfort en stralen dominantie uit.  Ook motorrijders zijn wel bekend om het dragen van lederen jassen omwille van de vele voordelen.

7zadelleder. Zadels

Wie aan paardrijden doet weet dat goede zadels bij uitstek gemaakt zijn van goed tuigleder.

 

Ruitertas8. Ruitertassen en boekentassen in leder

Tuigleder is een dankbaar materiaal als het aankomt op het maken van tassen die tegen een stootje kunnen. De zogenaamde ruitertassen dienen tegenwoordig vlotjes als laptoptas of als boekentas voor leerkrachten.

AutobekledingLeder9. Lederen autobekleding

Bij de aankoop van een auto krijg je bij bepaalde automerken de kans op een luxe-uitvoering in leder. Dit is sterk aan te raden voor mensen die vaak met de auto rijden. Het verhoogt het zitcomfort tijdens het rijden. In vergelijking met stoffen bekleding is de auto ook veel gemakkelijker proper te houden.
Leder aanbrengen in een autozetel is specialistenwerk.

10. Lederen covers voor gsm en laptop

LederenMacBook

Er bestaat een groot gamma aan lederen covers en beschermhoezen voor je gsm en laptop. Vaak komen de ‘doe het zelvers’ met de mooiste ontwerpen aandraven.
Het is een absolute aanrader om zelf iets te creëeren voor je gsm, tablet of computer. Je kan deze personaliseren én al je vrienden zullen verrast opkijken van je kunnen.

Als Lederacademie pogen we zeker nog om dit jaar (2016) een soortgelijk ontwerp met instructies en materialen ter beschikking te stellen. Ook heel wat andere ontwerpen voor lederwaren komen eraan.  Hou ons in de gaten ;-).

 

One thought on “Lederwaren top 10

Comments are closed.